Θοδωρής Τσούτσος

Ο περσινός τελείωσε, ο φετινός είναι απλώς ένας τελικός!

Ο ΠΑΟΚ είναι απίθανο πια να δώσει διαφορετική χροιά στον τελικό, σε σχέση με εκείνη που έχει δώσει συνολικά στο τελείωμα της φετινής σεζόν. Για την ΑΕΚ, όμως, τα πράγματα δεν θα πρέπει να είναι έτσι.

Ακόμη και να το θέλει τώρα πια ο ΠΑΟΚ, που μάλλον δεν το θέλει, δεν έχει τρόπο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα πάει να παίξει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. Σωστό ή λάθος θα το κρίνει ο ίδιος για τον εαυτό του και όλοι οι υπόλοιποι για εκείνον.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν πας να παίξεις σε ένα ματς όλα τα υπόλοιπα και όχι κυρίως αυτό που κρίνει, δηλαδή έναν τίτλο, κινδυνεύεις να χάσεις πολλά περισσότερα από έχεις να κερδίσεις. Η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να μπει σε αυτή τη λογική.

Η Ένωση σε αυτό το ματς δεν παίζει ούτε το πρωτάθλημα, που έχει ήδη κερδίσει, ούτε τον περσινό τελικό που έχει ήδη χάσει. Παίζει ακόμη έναν τίτλο στην ιστορία της, την ευκαιρία για ένα νταμπλ μετά από τέσσερις δεκαετίες, άντε για ακόμη μία επιβεβαίωση για την ποδοσφαιρική της αξία τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Όλα πολύ σημαντικά, αλλά μέχρι εκεί!

Όλα τα υπόλοιπα δεν της χρειάζονται. Ούτε βέβαια χρειάζεται η ίδια να δώσει ένα "πάτημα" στον ΠΑΟΚ να επικοινωνεί ότι σε αυτόν τον τελικό παίζεται κάτι περισσότερο από ένα Κύπελλο Ελλάδας. Αν το κάνει, θα βάλει το αγωνιστικό της τμήμα, πρωτίστως, αλλά και ολόκληρο τον περίγυρό της σε μια διαδικασία που θα της "κλέψει" μεγάλο μέρος από τη συγκέντρωσή της ενόψει του τελικού.

Θα την κάνει, με λίγα λόγια, να παίζει για κάτι διαφορετικό από ό,τι στην πραγματικότητα παίζει. Και αν συμβεί αυτό, το οποίο ήδη έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ, θα της πάρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει ενόψει αυτού του αγώνα. Ποιο; Το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να τον διαχειριστεί στο πραγματικό του μέγεθος. Τόσο πριν την έναρξή του, στην προετοιμασία της δηλαδή, όσο και στη διάρκειά του. Άρα και στο τέλος του, όποια κι αν είναι η κατάληξη.

Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να πάει με πολύ πιο καθαρό μυαλό σε αυτόν τον τελικό, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Συνήθως αυτό το στοιχείο παίζει καθοριστικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Καλείται, λοιπόν, αυτό το πλεονέκτημα να μην το χάσει μόνη της, ακολουθώντας τη στρατηγική του αντιπάλου για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" και που η ίδια έχει αρχίσει, με δηλώσεις παικτών της, να μουρμουρίζει σε σχέση με το οφσάιντ στον περσινό τελικό.

Ο τελικός του Κυπέλλου πάντα ήταν ένα ματς τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Σπάνια τον κερδίζει κάποιος που προσπαθεί να τον δει υπό διαφορετικό πρίσμα. Συνήθως έχει το πλεονέκτημα εκείνος που καταφέρνει να τον αντιμετωπίσει στην πραγματική του διάσταση.

Όσο για όλα τα υπόλοιπα που θα ακουστούν ή θα γραφτούν μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το ματς, με όποιες συνθήκες διεξαχθεί και με όσες αποφάσεις ληφθούν από τους αρμόδιους μέχρι τότε, όσοι τα λένε ή όσοι τα γράφουν ας έχουν στο μυαλό τους ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα ασφάλειας ανθρώπων. Ίσως το μυαλό να κερδίσει έστω τώρα τη γλώσσα και το πληκτρολόγιο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x